Retour zenden

Wij vinden het belangrijk dat je 100% tevreden bent over je aankoop. Om retourneren zo makkelijk mogelijk te maken hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

Voorwaarden ruilen & retourneren 
Retourneren is vanaf adressen binnen Nederland en Duitsland gratis. Bij de levering van je pakket ontvang je een retourformulier en instructies over het retourneren. Je kunt het pakketje eenvoudig terug sturen door middel van de bijgesloten retoursticker. Vanuit landen buiten Nederland en Duitsland dienen artikelen op eigen kosten teruggestuurd te worden. Het retouradres staat vermeld op de pakbon. Het retouradres: IMPS&ELFS & Friends BV - Antwoordnummer 72 - 8200 VB - Lelystad.

Na ontvangst van het pakket heb je een bedenktermijn van 30 dagen. Na je melding dat je van je aankoop afziet heb je vervolgens nog 14 dagen om je artikelen te retourneren. Artikelen dienen onbeschadigd en (indien redelijkerwijs mogelijk) met aangehecht origineel label teruggestuurd te worden. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Wij willen onze producten en service blijven optimaliseren. Daarom horen we graag de reden waarom je artikelen retourneert, maar dit is niet verplicht.

Indien je een artikel wilt ruilen voor een andere maat of kleur dien je het artikel ook retour te sturen. Via de webshop kun je vervolgens een nieuwe bestelling plaatsen en het artikel in de juiste maat of kleur bestellen. 

Retourneren kan met het bijgevoegde retourformulier. Mocht je de overeenkomst willen herroepen dan kan dit door middel van het modelformulier voor herroeping, maar u bent hiertoe niet verplicht.

Verwerking van retouren

Vanaf de dag dat je pakket bij ons is ontvangen zullen wij binnen 7 werkdagen je retour verwerken. Je kunt je pakket volgen via de Track&Trace die je bij het afleveren van je pakket ontvangt. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om je retour zo snel mogelijk te verwerken. Nadat de retour in ons magazijn is verwerkt ontvang je hier een bevestigingsmail over.

Termijn terugbetaling

Wij betalen aankoopbedragen zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 kalenderdagen, terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke betaling hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Retourneren is op eigen risico 
IMPS&ELFS is niet verantwoordelijk voor het zoekraken of beschadigen van artikelen bij een retourzending. Indien het artikel beschadigd bij ons aankomt zullen wij contact met je opnemen. Bij retournering van beschadigde artikelen wordt de waardevermindering in rekening gebracht.

Beschadigd bij ontvangst?
Wanneer artikel beschadigd is bij ontvangst, vragen we je om direct te bellen met onze klantenservice: +31 (0) 850 68 11 00. Zoals in onze voorwaarden wordt aangegeven ben je verplicht dit te melden zo spoedig mogelijk na ontdekking. Wij verzoeken je om je artikel zo snel mogelijk terug te sturen zodat wij de kosten terug kunnen storten. Retourneren kan met behulp van het retourformulier dat meegezonden wordt met je order of als je de overeenkomst wilt herroepen, door middel van het modelformulier voor herroeping. 

Klachtenprocedure en Wettelijke Garantie
Bij de aankoop van producten via de IMPS-ELFS webwinkel geldt de wettelijke garantie. Of je aanspraak kan maken op deze garantie verschilt per situatie. In de wet staat aangegeven dat een product deugdelijk moet zijn. Je moet een product een reële tijd op een normale manier kunnen gebruiken. Hier staat geen vaste termijn voor omdat dit per product verschillend is.

Indien u een vraag heeft over de wettelijke garantie of een klacht wilt melden over onze producten of onze service, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. U ontvangt van uw klacht geen ontvangstbevestiging, maar we zullen inhoudelijk binnen 14 dagen reageren. Mocht u het niet eens zijn met de oplossing of komen we er samen niet uit? Dan kunt u uw klacht ook voorleggen via het Europees ODR platform. Klik dan  hier.

Laatst bekeken